<< Mtbfin

Maastopyörällä poluilla

Läskillä tai ilman, kesällä ja talvella

Oruxmaps, Strava Heatmap ja kadonneet polut

Oruxmaps ja Strava Heatmap on/voisi olla kätevä yhdistelmä myös kadonneiden polkujen metsästyksessä. Jokuhan aina kulkee niitä vähemmän käytettyjäkin. Pohjakartaksi voi valita oman suosikkinsa, Openstreeetmap CycleMap tai vaikka Peruskartan. Heatmapin viivojen näkyvyys saattaa olla huonoa määrätyillä kartoilla, mutta voihan sitä käyttää myös ilman pohjakarttaa, silloin näkyy vain Heatmap -viivat. 

Kirkas-Soljanen, Seitseminen

Seitsemisen kansallispuistoon kuuluva Kirkas-Soljanen on hieno ja helppokulkuinen alue. Osa alueesta sopii myös liikuntaesteisille. Alueelta löytyy nuotiopaikka, vuokrattava keittokatos/kota ja isompi leirialue jossa iso tupa. 

Kuhankuonon retkeilyreitistö

Kuhankuonon retkeilyreitistö lähtee Ruissalon kansanpuistosta, ja kulkee sekä Kurjenrahkan kansallispuiston että Vaskijärven luonnonpuiston läpi, päättyen lopulta Pyhäjärven rantaan Yläneelle. Matkalla kuljetaan pieniä hiekkateitä, metsäteitä ja paljon upeita pikku polkuja. Reitillä on hienoja järviä, soita ja kallioita tauko- ja näköalapaikkoineen.

Iso-Sydänmaan vaellusreitti talvella, Nivala

Tämä on toistaiseksi ollut hankala tapaus. Nyt vihdoin sain talvella ajettua osan siitä läpi, eli Perhereitin nimellä kulkevan lenkin reitin alussa. Nimestään huolimatta i-sr2014 Perhereitti ei ole kesälläkään mikään pikkukengillä vaellettava polku, vaan enimmäkseen suolla kulkeva ja hyvinkin märkä. Pitkospuita ei toistaiseksi ole.   Iso-Sydänmaan vaellusreitti Olin kovasti iloinen kun kyläilypaikalla odotti lehtileike  (avaa kuva[…]

Eräelämyskeskus Kaarnikka ja Metsäjärvi

Kaarnikkaaan eksyin sattumalta, kun olen puoliksi leikillään ajellut Turun ja Porin väliltä löytyviä polkuja, ajatuksella että siitä saisi aika kivan pitkän reitin. Turun päässä reitti alkaa Kuhankuonon retkeilyreitillä, siinä on hyvä ~200km polusto pohjaksi… mutta siitä enemmän myöhemmin. Tällä reitillä on vielä joitakin pieniä aukkoja. Eräelämyskeskus Kaarnikka Köyliössä sijaitsevan Kankaanpään[…]

Koskeljärvi, Eura

Koskeljärvi on Lounais-Suomen suurin mökitön järvi. Näin lukee Luontoon.fi sivuston esittelyssä. Ainakin se näyttää olevan suosittu kalastajien keskuudessa. Ja muuten vain oikein kaunis alue. Talvella järvelle tehdään perinteisen tyylin latu.