Kameran etäohjaus WiFi ja mobiilidata

Miten etäohjata kameraa kauempaa kuin kameran oman WiFin kantaman verran, eli muutama kymmenen metriä? Nykyaikaisia kameroita voi etäohjata kännykässä olevalla appsillä, mutta kameran WiFin toimintaetäisyys ei yleensä ole kovin suuri. Omassa kamerassani 20-30m.

WiFi Range Extender

WiFin toimintaetäisyyyttä voi jatkaa edullisilla USB Wifi Range Extender-laitteilla (liitä pieneen USB-akkupakettiin). Oma kamera ei valitettavasti jutellut kokeilemani tunnetun (~ 15€, kuka haluaa?) Range Extenderin kanssa (se toimii hyvin kodin WiFi-verkon jatkeena). Toisen kameramerkin kameralla se on saatu toimimaa, eli ongelma oli kamerani ja Range Extenderin yhteensopivuudessa.

WiFin jatkeena toimisi myös vanha koti-WiFi… niissähän mahdollisesti 5V tulo, joten voisi käyttää jotain akkupakettia siihen (virrankulutus akuilla huikea verrattuna varsinaisiin pieniin Range Extender-laitteisiin)? Oma vanha koti-WiFi toimi ihan ok kun kokeilin ihan verkkovirralla.

WiFi + mobiilidata etäohjaus

Tähän tarvitaan kaksi kännykkää joissa molemmissa on mobiilidata käytössä, ja mielellään rajaton data. Tässä kameraa ohjataan normaalisti kännykällä yksi, ja sen kännykän toimintoja ohjataan kännykällä kaksi…

Känny 2 –> taskussa (etäisyys rajaton mobiilidatan kautta) –> känny 1 –> kameran vieressä (etäisyys 20-30m WiFin kautta?) –> kamera

Kännykkä kaksi

Tämä ohjaa WiFin kautta kännykkää yksi, näet siis ruudulla mitä tapahtuu kännyssä yksi (kameraa ohjaava appsi), ja voit tehdä siellä mitä haluat.

-asenna ilmainen TeamViewer appsi jolla voit hallita toista laitetta (pc, tabletti tai känny)

Kännykkä yksi

Jätä tämä känny kameran viereen. Tämä ohjaa kameraa WiFin kautta, eli voit käyttää kameraa kameran valmistajan (tai jonkun muun) tekemän appsin kautta, minulla Panasonic Image apps joka toimii ihan ok.

-asenna kameran hallinta-appsi (esim. Panasonic Image apps)

-asenna TeamViewerin pikku apulainen, QuickSupport apps

-asenna Speedify appsi (ilmainen 5 Gt/kk tällä hetkellä…)

Käynnistä aiemmin asennetut appsit eri laitteissa, ja ala kuvaamaan…

Näissä on pientä säätöä, joten voit joutua aloittamaan appsejä eri järjestyksessä ennenkuin saat kaiken toimimaan. Pienellä kokeilulla tämä onnistuu. Todennäköisesti. Ehkä. Mulla toimi. Mutta kun käytän itse tuota yhdistelmää kerran tai kaksi vuodessa… aina sama opettelu ennekuin kaikki toimii. 🙂

Toimiva yhteys kuvina

Känny kaksi kuvat

Känny yksi kuvat

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *