Ruunaan retkeilyalue ja Patvinsuo, kesä 2007

Metsässä on niin märkää että ei ole paljoa järkeä lähteä sinne väkisin sotkemaan. Löytyi taas vanhoja kesäisiä kuvia, retkeltä Ruunaan retkeilyalueelle ja Patvinsuolle. Kun ei ole tullut näistäkään kirjoiteltua silloin heti, muuta ei nyt muista kuin että tuolla on hyvät palvelut, upeita polkuja ja maisemia. Ehdottomasti paikka jossa kaikkien retkeilijöiden pitää kerran elämässä käydä.

Ruunaan retkeilyalue kuvia

Ruunaan retkeilyalue 2007

Ruunaan retkeilyalue 2007

 

Patvinsuon kansallispuisto kuvia

Patvinsuon kansallispuisto 2007

Patvinsuon kansallispuisto 2007

Jos haluaa vähän enemmän matkaa, voi retkeillä koko Karhunpolun ja  Itärajan retkeilyreitin läpi. Ja voihan sitä jatkaa Hossan kansallispuistosta Kylmäluoman retkelyalueen ja Taivalkosken kautta Syötteen kansallispuistoon. Hienoja reittejä ja Iijoen ylitykseen voi kysellä venettä Syötteen infosta, vaikka ko. palvelu ei olekaan (?) heidän tarjoamansa.

Jos ei vieläkään ole kiire mihinkään, voi  jatkaa UKK-reittiä alaspäin (Iijoen ylitys Kellon lossilla), Puolangan kautta Paljakkaan ja Ukkohallaan. Sitten ollaankin jo niin lähellä Itärajaa että on pakko jatkaa vielä Suomussalmen kautta Vienan reitille ja Itärajalle… huh!

UKK-reitillä olisi vielä paljon muitakin polkuja kulutettavaksi. Paljakasta pääsee UKK-reittiä myös Hyrynsalmen, Ristijärven ja Vuokatin kautta Kuhmoon ja Itärajalle. Suurimman osan olen näistäkin kulkenut, ja jos mahdollista menen vielä uudestaan paremmalla ajalla.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *