Hämeen järviylänkö, Ilvesjuoksu

En itse ollut mukana juoksemassa, mutta olin vähän ennen juoksua ajanut saman reitin maastopolkupyörällä, joten kun siitä ohi kuljettiin, hankin itselleni vähän aikaa (kuski lähti etsimään apinanaivoja, eli korvasieniä)… Tarkoitus oli lähinnä katsella mitä tuollainen ison joukon Ilvesjuoksu vaikuttaa aikaisemmin (paikoitellen) huonosti näkyviin polkuihin. Ilmeisesti minun retkeni ja juoksun välillä oli käyty lisäämässä asianmukaiset merkinnät reitille, koska heti hiihtokeskuksesta lähtien on nyt merkinnät näkyvissä. Merkinnät alkaa hiihtomajan vasemman puolen kulman takaa.

Tolppia keltaisella hatulla. Taustalla entistä upeampi polku!

Ilvesreitti, RiihimäkiÄkkiä muistellen vain yhdessä kohdassa (30 metriä…) olivat juoksijat pahemmin harhailleet, ja polku oli edelleen olematon. Siinäkin on nyt kuitenkin selvät merkkitolpat, eli ei siinä eksy. Juoksijahan etenee jopa maastopyöräilijää nopeammin (hankala polku ajaa pyörällä/juoksijalla suunnistustaustaa, kulkee  kuin hirvi…), joten äkkinäisen tiukan mutkan kohdalla menee helposti pitkäksi, ennenkuin huomaa että polku hävisi  🙂

Ärsyttävä ilmiö on se että jos polku vaikkapa kiertää puun, jotkut siitä jo oikaisevat suoraan, ja tehdään uusi turha polku. Polussa pitää olla mutkia perkkeles! Oikaiseminen on oikeutettua vain työmatkalla, jotta matka saadaan polkujen kautta tuplattua  🙂

Jollei ole kartta mukana, niin kyllä täälläkin, kuten lähes kaikilla muillakin reiteillä, saa olla tarkkana esim. tien ja polun risteyksissä. Viitta tien reunassa voi olla joko oikealla tahi vasemmalla puolella tietä, riippumatta siitä kumpaan puoleen polku jatkuu. Välillä vielä tietysti kesäisen runsaan kasvuston peittämänä tms.

Jopa aikaisemmin manaamani täysin poluton kohta on nyt paljon parempi. Töyssyinenhän se vähän on edelleen, kivin takia, mutta ajettavissa.

Ilvesreitti, RiihimäkiIlvesreitti, RiihimäkiMuualla on pari kohtaa ihan tunkattavaa kivikkoa, mutta vain muutamia kymmeniä metrejä.

Ei tämä osuus edelleenkään ole mitään neulasbaanaa jota ajetaan 20 km/h tukka tuulessa hulmuten, mutta ihan oikeata maastopolkupyöräilyä. Päiväretken kamoilla (vettä?) ok ajella, en ehkä lähtisi isolla kuormalla. Suosittelisin Riihimäki – Loppi suuntaan kulkemista, pyörällä meinaan.

Hämeenlinna – Räyskälä osuudella löytyisi hyvä haaste seuraavalle Ilvesjuoksulle! Tai Räyskälä – Hämeen luontoleskus… molemmissa olisi valmiina hyvät palvelut. Odotan mielenkiinnolla mikä on seuraava reittivalinta.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *