Iso-Sydänmaan vaellusreitti 2014, Nivala

Tuohon nimeen lisätty vuosiluku tosiaan tarkoittaa sitä että reitti on aivan juuri valmistunut. Tai melkein… sillä tämä lähes 60km pitkä reitti on herätetty uudelleen henkiin 2014, alunperin se on valmistunut jo vuonna 1974. 

Iso-Sydänmaan vaellusreitti lähtee  Pyssymäen ulkoilualueen vierestä. Siellä on hyvät hiihtoladut, itse olen kerran hiihdellyt Aurinkoladun ympäri, todella hieno latu joka kulkee komean Rimpinevan alueella. Alueella järjestetään myös maastopyöräilykilpailuja.

Reitti oli jo jotakuinkin täysin hävinnyt. Nyt se on taas merkattu ja jo jonkin verran kuljettu. Kuljin vain pienen osuuden reitistä, koska se ei ainakaan vielä ole kovin sopiva maastopyörälle. Reitillä on ilmeisesti yksi laavu, mutta toinen kai tulossa. Siellä ei myöskään ole niillä monilla pitkillä suopätkillä mitään pitkoksia sun muita hienouksia…

Ehkä joskus saan päähäni mennä jatkamaan lyhyeksi jäänyttä reitin tutkimista, mutta siihen asti kannattaa katsoa lisätietoa reitistä sen omilta sivuilta.

Kaunista suota riittää. Tuolla kauempana pilkistää ilmeisesti muutama lankku alkuperäistä (?) pitkosta. Ne oli ihan tarpeen tuossa muuten aika kosteassa kohdassa.

P9190147_

Viittakin on kait vanha, uudet viitat on vielä tulollaan, vaikka maalimerkinnät kyllä on hyvät ja reitin seuraaminen helppoa. 

Iso-Sydänmaan vaellusreitti, Nivala

Lisää kuvia löytyy Google+ galleriasta.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *