Kirkas-Soljanen, Seitseminen

Seitsemisen kansallispuistoon kuuluva Kirkas-Soljanen on hieno ja helppokulkuinen alue. Osa alueesta sopii myös liikuntaesteisille. Alueelta löytyy nuotiopaikka, vuokrattava keittokatos/kota ja isompi leirialue jossa iso tupa. 

Seitsemisen kansallispuiston sivuilla on lyhyesti tietoa tästä alueesta. En ollut aikaisemmin täällä käynytkään, koska tämän kansallispuiston säännöt vielä kieltävät maastopyöräilyn suurimmalla osalla alueen poluista. Nyt olin retkellä sallittuja polkuja pitkin läpi Seitsemisen. Pirkan taivalta pitkin siis, ja palatessa koukkasin tietä pitkin Kirkas-Soljasen kautta.

Pirkan taival

Tämä hieno reitti löytyy Pirkanmaan virkistysalueyhdistyksen kartalta. Se sopii hyvin maastopyöräilyynkin. Pituutta on huikeasti, ja reitillä on mukavasti helppoja neulasbaanoja ja välillä vaativampaakin osuutta. Sietsemisen kansallispuiston läpi menevä osuus on helppoa polkua ja jonkin verran pikkutietä. Tiukasti rajoitetusta maastopyöräilystä johtuen Seitsemisen nähtävyydet ja luontokeskus jää pääosin näkemättä, ellei siirry ajamaan alueen teitä pitkin.

Kirkas-Soljanen

Järvien vesi on nimen mukaisesti todella kirkasta.

Kirkas-Soljanen vesi

Liikuntaesteisille sopii leveä väylä järven rantaan. Kaunista maisemaa siinäkin.

Kirkas-Soljanen

Soijaistensuo

Reitit on pääosin leveätä huollettua polkua, tosin matkalla Soijaistensuolle on pätkät kapeampaa pitkosta.

Kirkas-Soljanen, Soijastensuo

Kirkas-Soljanen, reitti

Saari-Soijainen

Saari-Soijaisten leiripaikka, iso avoin tupa , nuotiopaikka jne. Vuokrattava keittokatos/kota on erikseen toisessa paikassa.

Kirkas-Soljanen, Saari-Soijanen

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *