Saunalenkki gravel: 4. Kodesjärvi-Kangasjärvi

Ei ole gravel-pyörää niin läskillä sitten. Aikomus ajella x. saunan lenkki (suunnitellessa taisi löytyi jo lisää saunoja…), Pirkanmalla, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla. Matkaa tulee mutkineen aika paljon.

4. ajokerta vie Kodesjärveltä Kangasjärvelle jossa 5. sauna. Tästä tuli vain 50km lenkki, mutta hienoja pieni metsäteitä tälläkin retkellä. Paluumatkalla oli jopa hienompia, mutta loppumatkan ”pakollinen” asfaltti pilasi osittain tunnelman. Olisi pitänyt kiertää hieman eri tavalla. Kortteenkylän pienimpiä kartalla näkyviä reittejä en kaikkia edes löytänyt, joku kelkkaura siellä kyllä meni mutta se ei ollut kartalla. Liian huonoa tähän tarkoitukseen. Tulin siitä läpi sitä parasta reittiä. Siellä mietiskellessä keräilin vähän oransseja nyt mukana olleeseen sienikassiin.

Tällä reitillä ei paljoa erikoista nähtävää, yksi laavu joka luultavasti metsästäjien käyttöön. Lauhanvuoren läpimenossa tietty siihen kuuluvia palveluita ja nähtävyyksiä. Kivijataa, Aumakiveä ja sensemmoista, niille pääsee hyvin grävelilläkin.

Lauhanvuoren/Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistot

Lauhanvuoren kansallispuiston alue vaatii piiitkän päivän tahi kaks. Ja siinä naapurissa oleva Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto lisää. Kauhanneva on pikku lampineen ilman muuta yksi kauneimmista suoalueista mitä olen nähnyt, erikoisesti syksyllä. Kansallispuistoon kuuluva Katikan kanjoni taas on hyvin erilainen ja eri tavalla todella hieno.

Kangasjärvi

Leirintäalue, uimaranta jne. Kangasjärvellä ovat osa Lauhanvuoren alueen kohteita, ja isompaa palvelukokonaisuutta. Kesällä siellä on uimareille sauna pientä maksua vastaan. Köyhienrantakin on erikseen sillai vähän kauempana… siellä saa koiratkin uida. 🙂 Samalla tavalla kaukana kuin Yyterinkin koiraranta. Vesi tulee järveen lähteistä joten taitaa olla aika puhtoista.

Retken muita kuvia.

Kartassa punainen on tämä retki.

Seuraavalla kerralla matka jatkuu kohti…?

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *