Ikaalisten kylpylä-Jämi, ja Jämin mtb-reitti

Maamme on täynnä hienoja polkuja, jotka soveltuu ajajan taidoista riippuen maastopyöräilyyn, tai sitten ei. Uusia ”virallisia” maastopyöräreittejä ilmestyy aina välillä. Nyt katsomani reitti kulkee Ikaalisten Rantasipi kylpylältä Jämin lentokentälle. Jatkona Jämin oma maastopyöräreitti. Osa siitä on merkitty myös läskipyöräreitiksi.

Julkaistu: 03.06.2015, Päivitetty 2018, osa tiedoista ja lisätty reitti-linkki.

Kylpylältä Vatulaan johtaa myös vanha Pirkan Taipaleen/Reitti Satakunta – Pirkanmaan haara joka on erittäin hankalakulkuinen juuri nyt, 2021 kesäkuussa katsottuna merkinnät on uusittu, mutta monta hakkuuta ja pitkiä matkoja pellon piennarta jne. Pyörällä en suosittele. Reitti näkyy trailmap.fi.

Voimametsä 4/6km

2018: Perinnemaisema eli laikutettu hakkuu on korvannut osan Voimapoluista, kodalle ja näköala-/nuotiopaikalle pääsee vielä. 

Ennen  Jämille lähtöä voi käydä lämmittelynä ajamassa Ikaalisten kylpylän Voimametsän reitit. Kartan saa kylpylästä. Reitin varrella on uimaranta (laituri, ei hiekkarantaa) korkean kalliojyrkänteen alla, ja portaita pitkin pääsee ylös nuotiopaikalle. Lenkin varrelta löytyy myös laavu ja kota. Niitä saa käyttää vapaasti, mutta kylpylän ryhmillä on ensisijainen käyttöoikeus. Kotaa voi varata myös omalle ryhmälle. Reitiltä on pistopolku myös Kartun ”saarelle”.

Ikaalisten kylpylä-Jämi 25km

Ikaalisten kylpylältä lähtevä maastopyöräreitti kulkee satunnaisesti maastopyöräileviä asiakkaita palvellen pääasiassa pikkuteitä pitkin, yhtä kohtaa lukuunottamatta. Kilometrin verran mennään kahden tien välinen osuus metsässä, pientä traktoriuraa pitkin. Runsaiden sateiden jälkeen reitti oli tässä kohtaa hyvin märkää, mutta kesällä luultavasti taas kuivunut muta on kuin asfalttia. Nykytrendin mukainen reitin sorastus sopisi tähän mainiosti. Jopa kuivana kesäkuuna 2018 tämä kohta oli hiukan kostea.

Ikaalinen-Jämi maastopyöräreitti

Reitti kulkee hienoissa maalaismaisemissa, ja on hyvin merkitty. Kartta on aina silti hyvä olla mukana. Jämillä reittimerkinnät on samat kuin muilla reiteillä, eli pitää vähän katsoa mitä kautta haluaa Jämille mennä Niinikodan jälkeen, siihen loppuu MTB-reitin merkinnät. Olisi ehkä ollut kätevää laittaa molemmat reitit samalle kartalle.

Ikaalinen-Jämi maastopyöräreitin viitoitus

 Jämin maastopyöräreitti 20km

Jämillä kiertelevä maastopyöräreitti on samalla tavalla aloittelijaystävällinen, eli kulkee pieniä metsäteitä ja autoteitä pitkin. Korkeuserot on aika pieniä, ja matkalla kuljetaan useammankin laavun kautta. Hienoja taukopaikkoja on siis matkalla riittämiin. Jämillä on infotaulussa hieno kartta reitistä. Harjulla hiekan keskellä on aina kuumaa! Juomaa kannattaa ottaa mukaan!

jami_maastopyorareitti_laavu

Polkujakin alueelta löytyisi lisää, vaatisi pitkän päivän jos haluaisi kaikki kaivaa esiin. Osa on merkitty erilaisilla merkeillä, osa on vain syntynyt kulkijoiden pikku töppösten alla. Polut on super helppoja, mutta korkeuseroja löytyy tarvittaessa.

jami_maastopyorareitti_polku_joka_ei_ole_reitilla

Tätä kirjoittaessa kylpylän tai Jämin nettisivuilla ei ole linkkiä näihin maastopyöräilyreitteihin.

Jämillä järjestetään vuosittain myös Jämi84 Mtb-tapahtuma.  Jämiltä pääsee Ikaalisiin myös Pirkan taivalta ja vanhaa, jo hävinnyttä vaativampaa reittiä pitkin.

Tämän reitin voit ladata GoogleDrivesta:

KML Jämi-Ikaalisten kylpylä MTB-reitti. Jätin reittiin oman harhailuni kylpylän päässä, merkinnät hiukan piilossa ruohikossa. Aukeaa ehkä suoraan katsottavaksi Googlen kartalla, sekä latauslinkki (90kt).

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *