Retkellä metsässä

Jalan tai (läski)maasto(polku)pyörällä.

By

Hämeen järviylänkö, Loppi – Komion luonnonsuojelualue

Uusi retki Paaran patikka-reitille (muutaman vuoden tauon jälkeen), tämäkin osuus on osa Ilvesreittiä. Menun linkeistä löytyy vanha tarina tästäkin pätkästä, tosin ajettuna ennen reitin valmistumista (?). Nyt, vuoden 2014 alkuun (on tammikuu, ja vettä pukkaa taivaalta mustaan maahan…) voi kaikkien suureksi riemuksi todeta että tämä pätkä on aika mukavasti ajettavissa maastopolkupyörällä! Ei täydellinen, mutta…

Paria kolmea epävarmaa kohtaa lukuunottamatta reitti on hyvin merkitty, ja myös mainiosti ajettavissa maastopolkupyörällä. Myrskynkaatamia vain jokunen ja hakkuut aika hyvin putsattu! Ainakin retkeilyhenkinen maastopolkupyöräilija ajelee siis ihan kohtuullisesti Riihimäeltä (edellinen tarina) Komion luonnonsuojelualueelle (Poronpolku/Samot siellä on lähes täydellistä unelmabaanaa) ja edelleen Räyskälän lentokentälle (ravintola/majoitusta jne.). Siitä eteenpäin löytyy vielä unelmabaanaa Melkuttimilla jne. Menun linkeistä lisätietoa muista poluista Hämeen järviylängöllä. .

Lopelta lähtiessä tie vaihtuu pienemmmäksi… ja vihdoin ollaan poluilla. Kyltistä huolimatta reitin merkinnät keltapäisillä tolpilla on ihan ok, muutamaa paikkaa lukuunottamatta. Niistäkin selviää kuitenkin kun vähän katsoo ympärilleen, aina se seuraava tolppa jostain puskan tahi seuraavan takaa löytyy. Sama ongelma on ollut ilmeisesti muillakin kulkijoilla, koska polkua ei ole näihin kohtiin syntynyt, vaikka se muuten on koko matkan hyvin nähtävissä.

Picture 1 of 3

Alkupään vaihtelevien polkujen jälkeen on jonkin verran tiesiirtymää (kartalla näkyvät pari lyhyttä tien polkuohitusta eivät ilmeisesti ole vielä valmiita?) ennen ensimmäistä laavua (toisen laavun ohitin vahingossa).

Angry moose was here?

Picture 1 of 2

Maisemia...

Picture 1 of 3

Lopen päässä näinkin upeaa polkua.

Picture 1 of 7

Alun pikku polkujen ja tunkkauksenkin (jos kulkee ensimmäisen  laavun alakautta kiertävää polkua) jälkeen Komiota lähestyessä onkin kilometrikaupalla vaihtelevaa mönkijäuraa. Paikoitellen varmaan aika hauskaakin ajettavaa vauhdikkaammn ajon ystäville!

Mönkijäpitkosta ja lyhyt ajotaitotesti hakkuulla.

Picture 1 of 2

Viitasta huolimatta polku hukassa, ajelin motariuraa kauempana.

Picture 1 of 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>