Retkellä metsässä

Jalan tai (läski)maasto(polku)pyörällä.

By

Hossa, Kylmäluoma, Taivalkoski

2008:Puolivahingossa eksyin Hossaan, vaikka piti (taas) mennä ajelemaan Kainuuseen UKK-reitille. Vahinkoa ei syntynyt, Hossassa on ihan kivaa neulaspolkua, harjuja ja järviä, ja jatko Kylmäluomaan ja edelleen Päätalopolkua Taivalkoskelle oli jopa oikein mukava. Hossa lienee enemmän perhelomakohde, samoin Kylmäluoma. Harjuja ja järviä. Hyvin tallattua polkua, jopa pururataa paikoitellen (liukan liioittelua..). Yksi pätkä leveätä “tietä” oli päällystetty kävyillä! Sattumalta juuri siihen laskeuduttiin pikkupolulta jyrkkää mäkeä alas..

Hiukan harmitti kun ei ollut aikaa jäädä, olisi ollut aikamoinen elämys päästä nauttimaan villistä luonnosta oikein oppaan kanssa..

..sillä siellä järjestetään ryhmille esim. Patikointia ja Melontaa. Jokainen ryhmäläinen maksaa 3-4 tunnin Pastikointi- & Melonta-retkestä 60€   :)

Ajelin Hossan helppoja polkuja Värikallioille saakka. Siitä eteenpäin alkoi polku menemään hiukan huonoksi.. kait sieltä olisi päässyt pyörälläkin, mutta lopulta luovutin ja siirryin hiekkatietä ajamaan. Oikeastaan kivitie, koska päällyste oli aika pitkän matkaa isoa soraa/kiveä. Ei kovin kivaa ajettavaa, edes leveäkumisella maasturilla.

Siellä oli samaan aikaan menossa jonkinmoinen hiekkarekkojen kokoontumisajo.  Sain aika kiviryöpyn niskaani ekan auton mennessä ohi, jatkossa osasin varautua, ja väistelin minkä pystyin, jopa metsän puolelle.. pojat ei paljoa hiljennellyt minun takiani.

Kylmäluomasta Taivalkoskelle on jo paljon mielenkiintoisempi osuus. Päätalopolku-nimisenä kulkeva osuus on hyvinkin vaihtelevaa ja kivaa metsäpolkua/harjunreunaa ja pikku pätkä pitkostakin löytyi. Polku on hyvin hoidettu (merkinnät) mistä pisteet Taivalkoskelle! Siellä matkailuinfon kanssa juteltuani jäi mieleen että Taivalkosken ympäristössä pitäisi käydä kiertelemässä uudemman kerran, muitakin kivoja polkuja löytyisi. Ja tietysti siitä voisi jatkaa syötteelle, sain jo numeronkin josta voi tilata kuljetuksen joen yli. Lataa reitit-tiedosto eri muodoissa täältä.

Kylmäluoma – (Päätalopolku) – Taivalkoski

Hossa

Kylmäluoma-(Päätalopolku)-Taivalkoski

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>