Retkellä metsässä

Jalan tai (läski)maasto(polku)pyörällä.

By

Hornio, Karkku/Sastamala

Niin monta kertaa kun olen ajanut Sastamalan ( Vammala, Äetsä ja Mouhijärvi-liitos) ohi, Karkun läpi, ja ihmetellyt mikä tuo Hornion ulkoilualue oikein on… niin pitihän siellä lopulta käydä pikku retkellä. Netistä löytyi aika vähän infoa (kartta), mutta jotain kivikoista olin lukevinani.

Jätin siis pyörän autoon, ja juoksin tuolla vajaan kymmenen kilometrin matkan. Polut on hyvin pientä kivikkoa lukuunottamatta helppokulkuisia ja merkittyjä. Alue sopisi varmaan mainiosti perheretkeilyyn, koska alueella on hienoja paikkoja, mutta matkat on todella lyhyitä. Pienemmätkin retkeilijät jaksaa mukana.

 

By

Pirkan Taival, Helvetinjärvi

Pikainen päiväretki Helvetinjärven kansallispuistoon, Pirkan taivalta seuraillen. Tuolla on viimeksi tullut käytyä vuonna 2006, eli oli jo aikakin.

Read More

By

Reitti, Kuninkaanlähde, Hämeenkangas, Vatulanharju, Ulvaanharju

 

Loppuun lisätty päivitys 200905 ja 08!

Kun olin jo aikaisemmin törmännyt juttuihin (fillari-foorumi) maastopyöräilystä Reitti-reitillä, en voinut vastustaa kiusausta, kun tuli tilaisuus käydä ajamassa osa sitä, Hämeenkankaalla. Heti netin kautta Reittiä tutkiessa kävi ilmi että siitä on jo vuosia sitten pudotettu pois pätkät Ikaalisten ja Tampereen päästä. Eli virallinen Reitti loppuu kai nykyään Vatulanharjulle. Netin kautta näkyvä kartta on ajan tasalla, mutta tilaamani paperi-kartta näyttää kyllä edelleen nuo vanhatkin osa.

Read More

By

Pirkan taival, Seitseminen, Riuttaskorpi,Kuru

Loppuun lisätty päivitys 201006, Kuru – Ruovesi!

Loppuun lisätty päivitys 200905, Kuru – Seitseminen!

Tuli tehtyä pikainen yllätyshyökkäys Tampereen metsiin, pohjana oli osoitteesta giscover.com löytyvä Tour de ItäTampere (kiitokset Fin -76:lle). Ajoin tuo reitti pohjana noin 5 tuntia, välillä pikkuisia omia mutkia tehden. Hienoa vaihtelevaa maastoa.

Tilaisuuden (auto käytössä) tultua kävin seuraavana päivänä Seitsemisen kansallispuistossa. Tein samalla pikku kierroksen Pirkan taivalta pitkin Riuttaskorven virkistysmetsän alueelle. Koko hommassa vierähti noin 8 tuntia, tapettuja hyttysiä / muita otököitä ~296 ;) .. ja pyöräileväähän ne kiusaavat vain kun pysähtyy juomaan / syömään / maisemia ihailemaan. Hirvittää ajatuskin että kävelisi siellä muutaman päivän / yöpyisi teltassa.. aaaarg!

Read More