Retkellä metsässä

Jalan tai (läski)maasto(polku)pyörällä.

By

UKK-reitti Paljakka, Hyrynsalmi, Ristijärvi

Loppuun lisätty päivitys 2008/06-07!

2007:Kun tuli tilaisuus loman aluksi päästä (13 päivä ja perjantai..) Paljakan maisemiin, oli pakko heti seuraavana aamuna lähteä ajamaan tämä mielessä pyörinyt pätkä UKK-reittiä. Vaikka satoikin.

Alku Paljakasta on kait nimeltään Paljakanpolku/Köngäskierros, ja se on jonkinmoinen osa/lisä UKK-reitistä. Kartalla olevasta reitistä puuttuu alkuosa.

UKK-reitti Paljakka – Hyrynsalmi- Ristijävi gpx

Lataa reitti-tiedosto eri muodoissa täältä. Oikein hyvää pitkosta ja polkua. Lyhyitä kosteampia kohtiakin löytyi.

img_1004.jpg

img_1012.jpg

img_1019.jpg

Ennenkuin pääsin edes varsinaisen UKK-reitin poluillle, vettä tosiaan tuli.. ja pitkoksetkin oli paikoin vinossa ja kasvillisuuden peitossa, mikä teki ajamisen välillä hankalaksi/mahdottomaksi.

img_1053.jpg

img_1054.jpg

Polku parani jonkin verran kun pääsin varsinaiselle UKK-reitille.

img_1057.jpg

Välilä oli oikein nättiä neulasbaanaa. Pientä kivikkokin tuli vastaan.

img_1064.jpg

Myös uimaan pääsin kun pitkokset oli eräässä kohdassa reippaasti veden pinnan alapuolella, eikä mitään kiertotietä ollut. Tietysti veden alla oli vielä katkos pitkoksissa (niin syvällä ja pusikossa, ettei näkynyt kunnolla), pusikon takana jatkui toinen samanmoinen lätäkkö, ja ajaminen vauhdilla yli ei siis onnistunut.. muuten hyvät vedenpitävät jalkineet kastui, ja niitä sai kuivatella tosi kauan, vaikka mökillä oli laskettelukamoille tarkoitettu kuivauskaappi käytössä.

Uivat pitkokset

Jatkossa oli taas mukavaa pikkupolkua. Jokeen oli muodostunut ubbee pikkuinen yhden hengen hiekkaranta! Kauniilla ilmalla olisi siinä ollut mahtava taukopaikka.

img_1095.jpg

Viimeinen pätkä ennen Hyrynsalmea oli hienoa pikkupolkua, jota oli ilo ajella.

Hyrynsalmen jälkeen huokaisin jo, että tästähän tämä alkaa kulkea, kun alkoi hieno harju . Kunnon vauhtibaanaa ajettavaksi.

img_1102.jpg

Ilo oli kyllä lyhytaikainen. Harju loppui pian, ja pikku puron ylityksen jälkeen reitin merkinnät oli edelleen hienot.. mutta polkua ei välillä ollut ollenkaan. Oliskohan siinä ollut kunnan raja..

Suurin osa loppumatkaa Ristijärvelle oli aikamoista umpimetsää. Joko pikkuista polkua, kanervien peitossa menevää piilopolkua, tai ei ollenkaan näkyvää polkua tai muuten vaan risukkoa. ja onhan aina kiva ylläri kun kanervien täysin peittämällä polulla on puu piilossa vinottain polulla..ja siis sateen kastamana..

img_1112.jpg

Jokikin näyttäytyi kait kerran..

img_1117.jpg

Aika paljon ihan talutettuani pyörää/pudottuani polulta/sateen jatkuessa.. lopulta luovuin jo ennen varsinaista päämäärää, päästyäni rautatiesillan alta tielle, ja soitin noutajan.

Kuitenkin ihan kivaa oli nähdä noita maisemia, mutta jos vaikka uudestaan vähän mukavammalla kelillä.

Päivitystä 2008 06/07:

 

Ja tuli sitten se privaatti uimarantakin kokeiltua. Ihan kivan piristävää vettä, pohja upottavaa pehmeätä hiekkaa. Mutta kun kaveri meni ensin, oli pakko minunkin :)

P1020235

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>