Retkellä metsässä

Jalan tai (läski)maasto(polku)pyörällä.

By

Vajosuon valloitus, bussi-hiihto

Påivitys 2010/12/29, loppumatka Vajosuon laavulle.

Kun ei pyörässä ole pöppölumessa toimivia läskejä alla, niin on pitänyt sitten vähän hiihdellä. Ajattelin että josko tuo Kuhankuono/Kurjenrahkan kansallispuisto avautuisi näin talvellakin.. ajamalla bussilla Tortinmäkeen, ja hiihtämällä sieltä Vajosuolle.

Jalan tehdyn tiedustelun jälkeen hiihtelin siellä pariin otteeseen, ja niinkuin oletinkin, ei siellä ihan heti hyvää linjaa löydy. Mettässä ei lumi riitä, vain 5-10 cm paikoitellen, ja paikoitellen tuo pehmolumi häviää suohon, sen sijaan että jäisi kiltisti suksen alle muodostamaan latua. Olis sinne niin kiva päästä ihan pertsa-suksilla. Tuota pätkää voisi jatkaa joskus helmikuussa tulevan upean hiihtoretken (Nousiaisten Alku järjestää ..) laduilla ympäri Kuhankuonon aluetta.. Aika paljon kilometrejä.

Vajosuon laavun parkista Vähä-Vajosuolle päin eka kartalla näkyvä suora pätkä jäi katsomatta, tien ylityksestä käännyin takaisin (pusikkoa, vaikka kartalla pilkkuviivaa..). Ja sinne pääsee siis:

-bussi 21 (23) torin reunalta, ennen Tortinmäkeä pysäkkille nro 2401, Suoniemi lukee bussin näytöllä

-jatka kävellen 150 m Tortinmäkeen päin

-vasemmalle mettään mun jäljille, ja sikana suksee toisen eteen.. yritin peitellä harhalatujani

Nyt ansaitulle talvilomalle..

Keskikohdan kalliopätkät on hienoja hiihdellä.

Picture 1 of 7

Påivitys 2010/12/29, loppumatka Vajosuon laavulle.

Loppuosalla pitkää suoraa alku on vähän pusikkoa.. ehkä 100m, sitten taas pienen metsätien pohjaa parkkipaikalle asti. Siitä Vajosuon laavulle olikin pakko (?) hiihdellä latua metsätien keskiviivalle, jota onneksi ei oltu aurattu pois. Nyt siinä oli kyllä osan matkaa kävelty lumikengillä, kun hiihtojälki oli hävinnyt uuden lumen alle.

Viimeinen sadepläjäys toi niin paljon lunta, että nyt se riittää, jotta suollekin syntyi ladunpohjaa, ja se peitti aikaisemmat reitinetsintä-harhailut, eli reitti on selkeä ilman ryteikköön päättyviä sivupistoja. Tosin jouduin taas tekemään uutta linjaa, kun hakkuu oli laajentunut. Ja suolla osa ladusta oli täysin kateissa.

Perinteistä army-suksilla tehtyä epätasaista ja muutenkin kurjaa latua on nyt tarjolla 6 km sinne, ja toinen mokoma takaisin. Rauhalliseen retkeily- ja nautiskeluhiihtoon. Ei herkkähermoiseille!  :)