Retkellä metsässä

Jalan tai (läski)maasto(polku)pyörällä.

By

Torronsuo ja Häntälän notkot

Torronsuo

Taisi olla ensimmäinen kerta kun kiersin kokonaan tuon Torronsuon kansallispuiston lenkin. Pitkä pätkä suota on hienoa, leveää pitkosta. Todella hienoja maisemia, sekä suolla että molemmista torneista. Alueen on ilmeisen suosittu, ainakin polut on kuluneen näköisiä, mutta silti joutui taas oikein hämmästymään kun pitkoksilla tuli eräs mies vastaan!

Yleensä kun menee melkein mihin tahansa tällaiselle alueelle Suomessa, missään ei näy ketään, edes tällaisina aurinkoisina sunnuntaipäivinä. Tällä kertaa olin jopa likkeellä iltapäivällä, enkä aamuyöllä niinkuin yleensä.

Useammankin pysähdyksen jälkeen sain kuvattua näitä hienoja palleroita paremmasta kuvakulmasta kuin pitkoksilla seisten olisi tullut.

Palleroita.

Picture 1 of 2

Muutama lisäkuva netissä. Olen käynyt tuolla enemmän talvella, silloinhän siellä on (lumitilanteen salliessa) hieno ladusto. Ja suota riittää metsäsuksilla suihkivillekin, ja sehän on erinomaisen hauskaa hommaa. Nyt kun on tuo läskipyörä, nin jos vain tulisi se yksi etelän hangenkantopäivä sellaisena päivänä että ehtisi käydä täällä ajelemassa!

Häntälän notko

Olin joskus kauan sitten lukenut jostain lehdestä/netistä että tällainenkin paikka on olemassa, ja nyt oli pakko sitten ajella kotimatkalla sen kautta, iäänkuin oikaisuna Hämeen järviylängöltä ja Torronsuolta palatessa. Hienoja ikkunan taustakuvan kaltaisia maisemia.

Reitti on lyhyt, mutta ihan hieno. Märällä kelillä en ehkä lähtisi tuonne kävelemään ilman kunnon saappaita, polku kun oli pääosin saviseen maahan muodostunut ura joka olisi parista kohdasta päätellen märkänä upottavaa liejua.

Eipä ollut eväitä edes mukana, laavu olisi ollut ihan hienolla paikalla. Sen pihapiiri on jopa suojattu aidoin, etteivät lehmät käy miinoittamassa aluetta.

Lehmiä liikkeellä.

Picture 1 of 3

Reitin alkupäässä on Lounais-Someron kyläyhdistyksen talkoilla ylläpitämä Kylätalo, jossa on saatavana kahvia, jätskiä ja muuta virvoiketta, ja tietysti aiheeseen liittyviä matkamuistoja.

Muutama lisäkuva netissä.