Retkellä metsässä

Jalan tai (läski)maasto(polku)pyörällä.

By

Hämeen järviylänkö, Riihimäki-Loppi

Tämä on sellainen osuus Ilvesreittiä jolta en odottanut kovasti mitään, paitsi tunkkausta synkässä metsässä (eväät olin tehnyt tämän vaihtoehdon varalle). Tämä lähinnä Hämeenlinnan ja Pääjärven välisen poluston huonon kunnon vuoksi (oikealla linkki vanhempaan juttuun), odotin vähän samanlaista täälläkin. Nythän kaikki Hämeen järviylängön alueen polut on virallisessa kartassa (toimii nyt myös kännyjen selaimilla) merkattu vihreällä, eli ne ovat “valmiita”. Aikaisemmin keskeneräiset (mitä ikinä se tarkoittikaan) osuudet oli merkitty mustalla viivalla.

Read More

By

Hämeen järviylänkö, Räyskälä-luontokeskus-Saaren kp

Tällä kerralla tarkoitus oli ajaa Ilvesreittiä koko lenkki Räyskälä – Kivijärvi – Keritty – Onkimaanjärvi -  Liesjärvi – Luontokeskus – Eerikkälä – Torronsuon Forssan puoleinen  pää – Saaren kansanpuisto – Porras – (pikkutietä) – Melkuttimet – Räyskälä. Sillä välillä on aikaisemmin ollut myös ne vähiten käytetyt polut, eli unelmabaanojen lisäksi tunkkausta tiedossa. Aikaisemmissa tämän alueen retkien tarinoissa on alueen infoa ja hyödyllisiä linkkejä karttoineen.

Read More

By

Torronsuo ja Häntälän notkot

Torronsuo

Taisi olla ensimmäinen kerta kun kiersin kokonaan tuon Torronsuon kansallispuiston lenkin. Pitkä pätkä suota on hienoa, leveää pitkosta. Todella hienoja maisemia, sekä suolla että molemmista torneista. Alueen on ilmeisen suosittu, ainakin polut on kuluneen näköisiä, mutta silti joutui taas oikein hämmästymään kun pitkoksilla tuli eräs mies vastaan!

Read More

By

Hämeen järviylänkö, Ilvesreitti, Poronpolku jne.

Påivitys 2011/04, Kivisammal- ja Keritty-järven polku

Påivitys 2010/10, uusia merkintöjä reitillä (Tammelasta).

Påivitys 2010/09, Onkimaanjärvi.

Koko tätä isoa aluetta aluetta yhdistää Hämeen Ilvesreitti, joka on yhdistetty alueiden omista reiteistä. Eri alueiden välillä vaellusreitti on  tähän saakka ollut merkattuna kulkemaan paljon pikkuteitä jne. Vielä kesken olevat uudet linjaukset vievät polut enemmän metsiin..

Read More