Retkellä metsässä

Jalan tai (läski)maasto(polku)pyörällä.

By

Pirkan Taival, Helvetinjärvi

Pikainen päiväretki Helvetinjärven kansallispuistoon, Pirkan taivalta seuraillen. Tuolla on viimeksi tullut käytyä vuonna 2006, eli oli jo aikakin.

2006

Keli ei nyt sattunut ihan yhtä mainioksi kuin edellisellä retkellä..

Helvetinjärvi 2006.

Picture 1 of 5

2009

Tänään, kun lopulta autolle auringon paisteessa tulin, säätiedoitus radiossa selitti “Suomessa raivonneesta hurjasta myrskystä”. Joku kahjo vaan oli viettänyt vapaapäivän polkuja ja maisemia ihmetellen.

Eipä tuo hurja myrsky lopulta niin paljoa tuntunut tuolla metsän keskellä. Vettä tuli niskaan alussa, mutta kyllähän sitä aina itsensä hikoileekin märäksi, että onko sen niin väliä millä tavalla kastuu, jos joka tapauksessa kastuu?

Aamun tunnelmaa matkalta metsän reunaan.. myrsky riepotteli lehdet puista, ja pikkutiet oli paikoitellen hienon lehtikerroksen peittämiä!

Keli poluilla selvinnee aika hyvin ensimmäisestä kuvasta. Iltapäivällä alkoi aurinko paistamaan, ja muutaman tunnin sateessa ja tuulessa liukastelemisen jälkeen näytti heti mielettömän hienolta.

Kosteahkoa..

Picture 1 of 9

Helvetinjärven kolulla kävijöitä varmaan riittää. Itse kolulle Kurun puolelta menevä polku on ihan hieno, mitä nyt parit pitkät portaat löytyy. Yläpuolelta (Kankimäki, kesäkahvila) pääsee leveätä hiekoitettua polkua, melkein vaikka rullatuolilla, jollei muutama tiukka ylämäki haittaa.

Alaspäin Kuruun onkin sitten hienoa pikku polkua. Sieltä Pirkan taival jatkuu Riuttaskorven yhteismetsään ja Seitsemiseen..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>