Retkellä metsässä

Jalan tai (läski)maasto(polku)pyörällä.

By

Torronsuo ja Häntälän notkot

Torronsuo

Taisi olla ensimmäinen kerta kun kiersin kokonaan tuon Torronsuon kansallispuiston lenkin. Pitkä pätkä suota on hienoa, leveää pitkosta. Todella hienoja maisemia, sekä suolla että molemmista torneista. Alueen on ilmeisen suosittu, ainakin polut on kuluneen näköisiä, mutta silti joutui taas oikein hämmästymään kun pitkoksilla tuli eräs mies vastaan!

Read More

By

Salo – Matilda – Salo polkuja pitkin

Tarttis tehrä-listallani oli jo monta vuotta ollut maastopyöräretki Salosta Matildaan ja takaisin, Teijon retkeilyalueen läpi, ja Salon puoleinen osa Salo – Lehmijärvi retkeilyreittiä takaisin. Koko matka oli kyllä jo tuttua, mutta vain pieninä pätkinä. Kesäloman alkuun vihdoin tuli mahdolliseksi ajaa kerralla koko matka. Poikkeuksellisen kahden päivän levon jälkeen liikkeelle…

Vanhoja gps-reittejäni katsellessa arvioin ensin matkaksi 80 km, mutta lyhyimmälläkin reitillä, jonka siis nyt ajoin, matkaa tuli 87 km. Jos kaikki herkut polut matkalta olisi kerännyt, niin 100 km olisi tullut täyteen. Oikein mukava kokopäivän retki jo siinä.

Read More

By

Kuutamohiihto, Vajosuo

Lyhyesti sanottuna.. harvinaista herkkua. Täydellisen ihana kuutamo, hanget kimmeltää kilpaa tähtien kanssa. Mitä muuta vielä tarvii? Makkaratkin jäi grillaamatta kun piti heilua kameran kanssa pitkin suota.

Picture 1 of 10

Kuutamokuvaus-kokemuksen puuttuessa kuvissa havaittavissa pienehköä vaihtelua valotuksen kanssa.. pienikin kulman muutos kuuhun nähden, ja valon määrä muuttuu uskomattoman paljon. Mikään automaatti ei toimi pimeässä, ja kun kuvaajakin on lähes sokea, niin minkäs teet. Nykyaikaisen perusjärkkärin peruslinssissä kun ei ole edes etäisyysmerkintöjä, jotta voisi (varmemmin) hyödyntää hyperfocal distance-menetelmää.

Tarttis vissiin silti harjoitella.. ehkä ensi vuonna taas on yksi kuutamoinen yö (ja vapaata samaan aikaan) jota kuvata..  :)


By

Vajosuon valloitus, bussi-hiihto

Påivitys 2010/12/29, loppumatka Vajosuon laavulle.

Kun ei pyörässä ole pöppölumessa toimivia läskejä alla, niin on pitänyt sitten vähän hiihdellä. Ajattelin että josko tuo Kuhankuono/Kurjenrahkan kansallispuisto avautuisi näin talvellakin.. ajamalla bussilla Tortinmäkeen, ja hiihtämällä sieltä Vajosuolle.

Read More

By

Salo – Lehmijärvi – Teijo

Tuli käytyä päiväretkellä ajelemassa vaellusreitti Salo – Lehmijärvi, (reitti näkyy Turun opaskartalla Salon opaskartalla), ja siitä Teijoon mitä nyt sattui löytymään. Alkumatkasta löytyy polkuja, eli haasteellisempia ajaa kuin metsätie. Jonkin matkaa menin myös tuolla mainittua Salo – Teijo – Strömma-reittiä joka menee pieniä teitä pitkin. Read More

By

Kesää odotellessa..

Kesää odotellessa piti kokeilla vieläkö tämä toimii (kaikenmoisia päivityksiä oli tullut kasapäin.. sekä varsinaiseen sivusto-koodiin, että lisäpalikoihin joita olen käyttöön ottanut). Kaikki helppoa kuin makkaran syönti. Kaikki päivittyy nappulaa klikkamalla, ei enää erillisiä latauksia ja asennuksia jonnekin jne.. mahtavaa! Kaikki näyttää toimivan hienosti.

Kävijöitä tasaisen varmasti .. ei sen takia että tämä olisi hyvä/mielenkiintoinen.. vaan tämä WordPress on helppo väline sivuston löytymisen varmistamiseen.

P1040183

Picture 1 of 7

Kun tuota lunta nyt on niin paljon ettei polkuja paljoa näy, ja riittävästi, sitä on pitänyt sitten hiihdellä. Perinteistä. Umpihankee, sitähän tulee välillä päivittäin lisääkin.. hankee siis.

Kuvissa Marttilan korpea ja Kuhankuonon aluetta. Ubbeeta!

By

Teijon retkeilyalue

Hirveän kauhean kamala hellekausi (?) sattui kohdalle, mutta mentävä on, kun välillä saa auton käyttöön. On se niin kauhian hankalaa mennä useimpiin tämänkaltaisiin paikkoihin, jollei autoa ole käytettävissä.

Teijon retkeilyalueella käynnistä olikin jo monta vuotta. Hassua ettei paikka ennen ole oikein kolahtanut, mutta nyt tuntui tosi mukavalta paikalta?Lähdin liikkeelle alaoikealta, Punassuon alareunan parkkipaikalta. Read More

By

Marttilan korpi

Yllättävän läheltä Turkua löytyy hieno eräreitti, joka on ikäänkuin minikuhis (Kuhankuono). Samantyyppistä metsää, suota, pitkoksia jne. Pieniä pätkiä on pitkostamatta tällä hetkellä (puhutaan kymmenistä metreistä parissa kosteammassa kohdassa). Koska koko alue on hoidettu Heikolan kyläseuran talkoovoimin, tämä on ymmärrettävää. Reitillä on hyvät merkinnät, laavut ja muut rakenteet on hyväkuntoisia.

Lyhyempi lenkki kartassa on helppo ja hyväkuntoinen, pidempi lenkki pitää sisällään parhaat suomaisemat ja nuo pitkospuutteet. Suosittelen poikkeamaan, alue on käymisen arvoinen!

By

Kuhankuono, Vaskijärvi, Elijärvi

Viime talven lenkki paikalliset maastot tuntevan Kuhankuono SuurMestarin kanssa jätti päälle halun nähdä aluetta lisää, kesäaikaan kun polkuja on enemmän ajettavana. Talvella kahdesta lankusta tehdyt pitkokset, vielä reippaalla raolla, ei olleet ihan mukavimpia ajettavia.. lumi kun jää lankuille, mutta putoaa raoista, aja siinä sitten kahta pyöreää lankkua pitkin ;) Muutenhan talvi on mielettömän hienoa aikaa ajaa poluilla!

Tuli sitten kesälenkki tehtyä. Aamulla 7 ylös ja huolttikselle kahville + sämpylälle, että kone lähtee käyntiin. Lämpötila siinä 10 + C.

Read More