Retkellä metsässä

Jalan tai (läski)maasto(polku)pyörällä.

By

Kuutamohiihto, Vajosuo

Lyhyesti sanottuna.. harvinaista herkkua. Täydellisen ihana kuutamo, hanget kimmeltää kilpaa tähtien kanssa. Mitä muuta vielä tarvii? Makkaratkin jäi grillaamatta kun piti heilua kameran kanssa pitkin suota.

Picture 1 of 10

Kuutamokuvaus-kokemuksen puuttuessa kuvissa havaittavissa pienehköä vaihtelua valotuksen kanssa.. pienikin kulman muutos kuuhun nähden, ja valon määrä muuttuu uskomattoman paljon. Mikään automaatti ei toimi pimeässä, ja kun kuvaajakin on lähes sokea, niin minkäs teet. Nykyaikaisen perusjärkkärin peruslinssissä kun ei ole edes etäisyysmerkintöjä, jotta voisi (varmemmin) hyödyntää hyperfocal distance-menetelmää.

Tarttis vissiin silti harjoitella.. ehkä ensi vuonna taas on yksi kuutamoinen yö (ja vapaata samaan aikaan) jota kuvata..  :)


By

Kuhankuono, Vaskijärvi, Elijärvi

Viime talven lenkki paikalliset maastot tuntevan Kuhankuono SuurMestarin kanssa jätti päälle halun nähdä aluetta lisää, kesäaikaan kun polkuja on enemmän ajettavana. Talvella kahdesta lankusta tehdyt pitkokset, vielä reippaalla raolla, ei olleet ihan mukavimpia ajettavia.. lumi kun jää lankuille, mutta putoaa raoista, aja siinä sitten kahta pyöreää lankkua pitkin ;) Muutenhan talvi on mielettömän hienoa aikaa ajaa poluilla!

Tuli sitten kesälenkki tehtyä. Aamulla 7 ylös ja huolttikselle kahville + sämpylälle, että kone lähtee käyntiin. Lämpötila siinä 10 + C.

Read More